Bedrijven

perceptieve coaching

Met BOLDER bieden we workshops en begeleidingstrajecten aan, voor iedereen die begaan is met zichzelf, zijn bedrijf en de mensen die er werken.

In samenspraak schrijven we een ervaringsgerichte training uit die bij jou en jullie past. 

 

Wil je je medewerkers ondersteunen en werkuitval voorkomen? Wil je rug- en nekpijn aanpakken en voorkomen, leren bewegen onder pijn? Wil je als kaderlid ook leren omgaan met stress, en vanuit je kracht leren managen? Hebben jullie vooral nood aan concrete (fysieke) handvaten om emotioneel niet onderuit te gaan?

 

Neem contact op, en we bekijken wat we voor jullie kunnen betekenen!

Ilse - jobcoach

Ik vond het vooral interessant om eens niet vanuit mijn hoofd te vertrekken. En dan te ontdekken hoe interessant alle andere informatie kan zijn. We zouden wat meer vanuit die waarneming moeten vertrekken.

Bert - ceo

Om de drie jaar gaan we met het besturend team enkele dagen in afzondering om onze MLT-planning te bepalen. Dit jaar namen we Katrien van Bolder mee. Elke voormiddag mediteren en bewegen, ervaringen verwoorden,... het was beslist ook werken.

We luisterden meer naar elkaar, we kwamen sneller to the point. Iedereen had achteraf het gevoel dat we meer werk hadden verzet op kortere tijd. Bolder was absoluut een meerwaarde.

Marie - boekhoudster

Elke week een bewegingsles maakt dat ik veel minder nekpijn heb. Ik zit nog steeds een hele dag achter de computer, maar toch ben ik me veel meer bewust van hoe ik zit, en zelfs wat ik doe.

Doordat ik minder hoofdpijn heb kan ik me ook beter concentreren en relatief sneller werken.

Wat doen we

BOLDER is een fysiek concept, dat tools aanreikt en gebruikt om de fysiologie te ondersteunen. Je leert waarnemen in beweging, het samengaan van kracht (inspanning) en zachtheid (rust) zorgt voor meer stabiliteit en aanpassingsvermogen.

Zo werken we toe naar een beter evenwicht en vergroot je je veerkracht. Je leert op een andere manier omgaan met pijn, stress en conflictsituaties. Je groeit als persoon, en dat uit zich zowel op fysiek, emotioneel, psychisch, als op sociaal en relationeel vlak.

Hoe doen we dat

We werken ervaringsgericht vanuit de fasciatherapie en de perceptieve pedagogie (met specialisatie Art Martial Sensoriel). Je leert waarnemen om lichaam, psyche en emoties in evenwicht te brengen. Je bouwt veerkracht op, traint je aanpasbaarheid en leert zo op een andere manier omgaan met stress, vermoeidheid, emoties en conflicten. AMS is een relationele krijgskunst, die zachtheid in zich draagt, die uitnodigt om iets te leren uit het anders zijn van de andere. Je leert een geweldloze manier van communiceren ; lichaamstaal in coherentie met het gesproken woord.

We gebruiken de fysieke ervaring om te werken op structuur, stabiliteit, evenwicht. De fysiologie wordt aangesproken om aanpasbaar te kunnen zijn zonder zichzelf, richting of intentie te verliezen. Kracht en zachtheid gaan hand in hand om elkaar te versterken; dat zorgt voor duidelijkheid, maar ook voor rust en ontspanning. Je leert bewegen zonder pijn.

 

De perceptieve pedagogie kan voor meer evenwicht en veerkracht zorgen, bijdragen aan het algemeen welbevinden en dus ook aan een beter functioneren. Dit zowel privé als professioneel, wat onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Burn-out, depressies, ziekteverzuim wordt zo beperkt, omdat de deelnemers iets heel duidelijk (fysiek, aanwezig!) hebben om op terug te vallen. (“it’s not all in the mind”)

 

 

De AMS werd in 1992 opgericht door Martine De Nardi, en vond haar oorsprong in Aïkido en de Perceptieve Pedagogie (Danis Bois). meer info

Tine - verpleegster

Vroeger had ik veel pijn. Elke dag uren rondlopen en rechtstaan, alle verhalen aanhoren, snel werken,…ik kwam doodop thuis.

Sinds we een intensieve training volgden bij Bolder merk ik dat dat anders is. Ik ben zachter geworden voor mezelf en de patiënten, ik doe thuis ook de bewegingen en merk dat dat helpt. Ik heb meer energie en minder pijn.

Dat het afdelingshoofd mee kwam bewegen vond iedereen super. Ik heb het gevoel alsof er over het algemeen minder stress is op het werk.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

www.bebolder.be © 2019

BOLDER I Mortsel I 0485/185533

Ondernemingsnummer 0560715527 Rizivnummer 5.33384.19.522